Online Μηχανή αναζήτησης Οικοδομικών Αδειών του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Έργα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΕΡΓΑ

/

Online Μηχανή αναζήτησης Οικοδομικών Αδειών του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

23 Νοεμβρίου 2022

Online Μηχανή αναζήτησης Οικοδομικών Αδειών του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 219.988,40€

Ειδικότερος στόχος είναι η διάχυση των γεωγραφικών πληροφοριών του έργου, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση του πολίτη

Το έργο αφορά στην οπτική ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική αρχειοθέτηση του συμβατικού (φυσικού) αρχείου της Υπηρεσίας Πολεοδομίας του Δήμου ΝεάποληςΣυκεών, σε συνδυασμό με την παροχή στον δημότη μιας μηχανής αναζήτησης με εύκολο τρόπο των δεδομένων των οικοδομικών αδειών, ούτως ώστε να βελτιώσει την ποιότητα εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων μηχανικών και πολιτών, να αναβαθμίσει το λειτουργικό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και να βοηθήσει στην διάσωση του φυσικού αρχείου.



Ειδικότερος στόχος είναι η διάχυση των γεωγραφικών πληροφοριών του έργου, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση του πολίτη. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η οργάνωση και διαχείριση των υφιστάμενων δεδομένων κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η ενδοδικτυακή και δια-δικτυακή πρόσβαση σε αυτά μέσω διαδικασιών που στηρίζονται σε γεωγραφικές ή/και μη αναζητήσεις (spatial / non spatial queries) δεδομένων πιστοποιημένης αξίας (metadata information).


Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» 2014-2020, με χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 219.988,40€.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ