Καθαρές αστικές μεταφορές στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Έργα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΕΡΓΑ

/

Καθαρές αστικές μεταφορές στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

25 Νοεμβρίου 2022

Καθαρές αστικές μεταφορές στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Το έργο έχει προϋπολογισμό 310.092,00€

Προμήθεια 17 καινούργιων οχημάτων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας τα οποία θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του στόχου για καθαρές αστικές μεταφορές και μείωσης των ρύπων

Το έργο αφορά στην προμήθεια 17 καινούργιων οχημάτων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας τα οποία θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του στόχου για καθαρές αστικές μεταφορές και μείωσης των ρύπων που δημιουργούνται από την κίνηση του στόλου των δημοτικών οχημάτων.


Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών θα προμηθευτεί 4 ημιφορτηγά 4Χ4 με ωφέλιμο φορτίο 1/2 έως 1 τόνου, 2 κλειστά ημιφορτηγά τύπου VAN με ωφέλιμο φορτίο 1/2 τόνου, 1 κλειστό ημιφορτηγό τύπου VAN με ωφέλιμο φορτίο 3/4 τόνου, 8 μικρά επιβατικά αυτοκίνητα και 2 μεσαία επιβατικά αυτοκίνητα.



Τα οχήματα θα ενταχθούν συμπληρωματικά στον υφιστάμενο στόλο δημοτικών οχημάτων και θα συμβάλλουν δραστικά στη μείωση της κυκλοφορίας των υφιστάμενων παλαιών δημοτικών οχημάτων, περιορίζοντας τις συνολικές εκπομπές ρύπων.


Τα οχήματα θα είναι τελευταίας τεχνολογίας EURO6 με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας γεγονός που θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και στην μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου με εκτιμώμενη ετήσια μείωση κατά 2,32 τόνων Ισοδύναμου CO2.


Το έργο έχει προϋπολογισμό 310.092,00€ και εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρική Μακεδονία 2014-2020 Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) – ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους.