«Γεωπολιτικές δυναμικές στο Σύμπλοκο της Μεσογείου: Ελλάδα και Κύπρος»

Πίσω στην Ατζέντα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΑΤΖΕΝΤΑ

/

«Γεωπολιτικές δυναμικές στο Σύμπλοκο της Μεσογείου: Ελλάδα και Κύπρος»

Πότε: 20/02/2023

Ομιλία

Πού: Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών

«Γεωπολιτικές δυναμικές στο Σύμπλοκο της Μεσογείου: Ελλάδα και Κύπρος»

Οι δυναμικές που αναπτύσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο των θαλάσσιων δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, θα βρεθούν στο μικροσκόπιο του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που φέτος είναι αφιερωμένο στη «Γεωπολιτική της Ελλάδας και του Ελληνικού Χώρου».

Το ζήτημα θα αναλύσουν σε όλες του τις πτυχές και διαστάσεις ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Γιάννης Μάζης και ο διεθνολόγος-μόνιμος λέκτορας της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, την ερχόμενη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, στις 6 μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, όπου θα μιλήσουν με θέμα οι «Γεωπολιτικές δυναμικές στο σύμπλοκο της Μεσογείου: Ελλάδα και Κύπρος».

Οι έγκριτοι εισηγητές-ομιλητές αναμένεται να αναλύσουν και να φωτίσουν κρίσιμες πτυχές του θέματος, όπως είναι η μεγιστοποίηση της γεωπολιτικής αξίας του χώρου του Ελληνισμού με την οριστικοποίηση και αξιοποίηση των θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδος και της Κύπρου, η στενή αμυντική και οικονομική διασύνδεση Ελλάδος-Κύπρου, η ανάσχεση του τουρκικού επεκτατισμού και η σημασία της ΑΟΖ.

Υπεύθυνη του Λαϊκού Πανεπιστημίου του δήμου Νεάπολης Συκεών είναι η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Ειρήνη Καγιαμπίνη και την ενότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο έχει επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.








ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

- Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

- Ώρα: 18:00

- Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών

- Είσοδος ελεύθερη για το κοινό