Saxin’ Christmas

Πίσω στην Ατζέντα

Πότε: 22/12/2022

Μουσική

Πού: Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών

Saxin’ Christmas

Για πρώτη φορά φέτος στις Συκιές τα Χριστούγεννα θα φτάσουν υπό τους ήχους σαξοφώνων.


Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την ορχήστρα σαξοφώνων«SAX NOUVEAE» θα δοθεί στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων). Η είσοδος για το κοινό στη συναυλία που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι δωρεάν. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του συνόλου έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του συνόλου και καθηγητής σαξοφώνου Γιώργος Λυγερίδης.


Οι «SAX NOUVEAE» είναι ένα μουσικό σύνολο με κίνητρο την προσέγγιση της μουσικής τέχνης και βασικό εργαλείο την οικογένεια του σαξοφώνου.


Το ρεπερτόριό τους απλώνεται μεταξύ πολλών μουσικών ειδών. Τα χαρακτηριστικά του οργάνου επιτρέπουν στο σύνολο να κινείται με ευκολία σε διάφορους χώρους όπως είναι οι jazz, blues, funky αλλά και η κλασσική μουσική.

Οι «SAX NOUVEAE» μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετρούν συμμετοχές σε πολλά σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα μεταξύ των οποίων τα Δημήτρια, το Φεστιβάλ Ολύμπου, το ΚΩΘ Underground, η Βαλκανική Πλατεία ενώ έχουν εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκη, το Γεντί Κουλέ, η Ρωμαϊκή Αγορά, το Βαφοπούλειο, το Βυζαντινό Μουσείο.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

- Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

- Ώρα: 19:00

- Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών

- Είσοδος ελεύθερη για το κοινό